Stengs over verlies van Feyenoord tegen Lazio

Stengs baalt van 'superzure nederlaag' in Rome: 'Maar heb zelf prima gespeeld'

7 november 2023 om 23:28

Calvin Stengs baalt enorm van het verlies van Feyenoord tegen Lazio. Volgens de aanvaller ging het spel niet eens slecht bij de Rotterdammers en waren ze goed aan de bal, maar vooral het afmaken van de kansen was volgens de aanvaller het probleem. Stengs zag dat Lazio maar één kans kreeg en die maakten de Italianen wel af.

"Deze nederlaag is superzuur", vertelt een teleurgestelde Stengs na afloop. "Op het eerste kwartier na waren we de betere partij. We maken een foutje en hij ligt er gelijk in. We waren beter aan de bal, maar dat ene foutje kostte ons de kop. Natuurlijk ligt het dan aan jezelf, maar we hebben wel goed spel laten zien. We moeten meer meedogenloos zijn in de kansen."

Volgens Stengs deden hij en Santiago Gimenez ook nog een aanpassing om meer te creëren in de eerste helft. "Ik ging af en toe meer naar binnen en Gimenez meer naar buiten. Dat hadden we gewisseld, waardoor zij lastiger konden doordekken. Zo kon ik wat meer creëren, maar we hebben geen goal gemaakt dus dan maakt het niet uit."

Stengs leek zelf niet helemaal lekker in de wedstrijd te zitten, maar daar was de aanvaller het na afloop niet mee eens. "Eerste kwartier was matig van me, maar daarna heb ik best prima gespeeld. Was alleen niet zoals in de thuiswedstrijd tegen Lazio. We hebben alles nog in eigen hand, dus we moeten nu gewoon twee keer winnen."