Man aangehouden als verdachte voor overval op Assaidi

Politie houdt Amsterdammer aan op verdenking van overval op Assaidi (ex-FC Twente)

10 november om 20:15

De politie in Amsterdam heeft een 25-jarige verdachte aangehouden voor de gewelddadige woningoverval bij oud-profvoetballer Oussama Assaidi. De man uit Amsterdam is vrijdagmiddag, na onderzoek van de recherche, opgepakt op de Rozengracht. Dat meldt de politie aan het Algemeen Dagblad

De politie kreeg donderdagavond, om 18.30 uur, een melding van een woningoverval in Abcoude, een dorp onder Amsterdam. De overvaller had een vuurwapen op zak en ging er vandoor met de buit. Tijdens zijn vluchtactie maakte hij ook nog een scooter buit. 

Assaidi vertelde aan De Telegraaf dat er twee tasjes zijn gestolen. Daarnaast vertelde de oud-speler van onder meer sc Heerenveen, Liverpool en FC Twente dat de overvaller zijn partner heeft opgewacht. Zij werd bedreigd met een vuurwapen. 

Aanvankelijk vluchtte de overvaller te voet, maar daarna trok hij 'met veel dreiging en geweld' iemand van diens scooter af. Assaidi is in het verleden al vaker slachtoffer geweest van een overval. Eerder is door overvallers al getracht zijn Rolls Royce te stelen.