'Voormalig Ajax-assistent Bogarde kan weer aan de slag, gesprekken in volle gang'

'Voormalig Ajax-assistent Bogarde kan weer aan de slag, gesprekken in volle gang'

17-11-2023 20:55 Laatste update: 21:11
20

Winston Bogarde gaat mogelijk aan de slag bij Standard Luik. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagavond. De voormalig verdediger kan in België de rechterhand worden van trainer Carl Hoefkens. 

Standard mist na het vertrek van Yaya Touré een assistent-trainer, en zou in Bogarde een geschikte opvolger zien. Eerstgenoemde vertrok naar Saudi-Arabië, waardoor die positie nu onbekleed is. De eerste gesprekken tussen Bogarde en Standard zijn al gevoerd, aldus het AD. Of beide partijen nader tot elkaar zijn gekomen, is nog niet duidelijk. 

Bogarde was eerder assistent van Erik ten Hag bij Ajax. Toen Alfed Schreuder het stokje overnam in Amsterdam, vertrok hij uit de Johan Cruijff ArenA. De voormalig stopper van onder meer Chelsea en FC Barcelona ging vervolgens aan de slag als assistent bij het Adana Demirspor van trainer Patrick Kluivert. Dat avontuur was van korte duur. Wegens een verschil van inzicht vertrok Bogarde al snel uit Turkije. 

Mocht Bogarde daadwerkelijk aan de slag gaan bij Standard, dan treft hij in Noah Ohio een landgenoot. De twintigjarige spits, donderdagavond nog trefzeker voor Jong Oranje, speelde dit seizoen negen competitiewedstrijden voor de Belgische club. Daarin scoorde hij niet.