Van der Vaart en Van Hooijdonk zien fout bij Oranje: 'Niet lekker voor Koeman'

Van der Vaart en Van Hooijdonk zien fout bij Oranje: 'Niet lekker voor Koeman'

18 november - 23:13
97

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zien dat Bart Verbruggen niet heeft overtuigd tegen Ierland, ondanks dat hij wel de nul wist te houden. Dat heeft alles te maken met een ketser van de doelman, na een uur spelen.

Verbruggen ging na een uur spelen in de fout bij Oranje. De goalie liet een schot van Adam Idah plotseling glippen. De bal bleek de doellijn daarna net te zijn gepasseerd, maar toch kwam de 1-1 niet op het scorebord te staan: de goal werd namens afgekeurd wegens buitenspel. "Dit is niet lekker, ook voor Koeman niet", zegt Van Hooijdonk na afloop bij de NOS.

"Die heeft nu voor Verbruggen gekozen, voorlopig. Hij heeft niets te doen gehad in deze wedstrijd. Dan krijg je één zo'n schot... Hij telt dan niet, maar het is gewoon niet lekker", stelt Van Hooijdonk. Van der Vaart is het daar wel mee eens. "Hij komt hier gewoon goed weg. Dit was wel even een momentje waarvan ik dacht: oeh. Ik heb altijd gezegd: de Van der Sars en Stekelenburgen zijn er nu niet, dus het is heel erg zoeken. Ik vind Bijlow de allerbeste, maar ik snap ook dat je vastigheid wil en voor Verbruggen kiest."