Sevilla steunt Ocampos na rare rode kaart: 'Maar was wel echt onnodig'

Sevilla steunt Ocampos na rare rode kaart: 'Maar was wel echt onnodig'

30-11-2023 07:56 Laatste update: 17:00
26

PSV pakte natuurlijk woensdagavond de winst tegen Sevilla, maar die overwinning was er waarschijnlijk niet gekomen als Lucas Ocampos geen rode kaart pakte. De oud-speler van Ajax pakte in korte tijd twee vrij domme gele kaarten, waardoor de hele wedstrijd kantelde. Ook Nemanja Gudelj zag zijn teamgenoot de fout ingaan, maar wil hem niet afvallen.

"Dit weet hij zelf ook wel natuurlijk", vertelt Gudelj aan RTL 7 na een vraag over de domme rode kaart van de Argentijnse aanvaller. "Ik denk dat die eerste gele kaart echt onnodig was. Op zo’n niveau in de Champions League, dan weet je dat dit niet mag gebeuren. Er was geen overtreding en er was niks en dat weet hij zelf ook. Dat hoef ik hem niet nog gaan te vertellen ook."

Gudelj zag dus dat de actie van Ocampos niet handig was, maar weigert hem af te vallen. De Nederlandse Serviër tikte zelf ook de gelijkmaker van PSV in eigen doel en weet enigszins hoe Ocampos zich voelt. "Wat ik wil benadrukken, nu is het één speler. Deze keer is het Ocampos, volgende keer ben ik het misschien of is het Sergio Ramos. Wanneer je met 2-0 voorstaat en dan kom je met tien man, dan mag je die alsnog nooit meer weggeven."