RKC heeft een duidelijk plan voor resterende minuten tegen Ajax

Ajax gewaarschuwd voor inhaalduel: 'Hun uitgangspositie is overleven'

5 december 2023 om 14:58

RKC Waalwijk-trainer Henk Fraser hoopt nog altijd één punt te kunnen redden in het restant van de Eredivisie-wedstrijd tegen Ajax. Woensdagavond verdedigen de Amsterdammers een 2-3 voorsprong, als er nog ongeveer tien minuten gevoetbald moet worden.

Fraser heeft een duidelijk plan voor ogen en geeft aan dat zijn ploeg niets te verliezen heeft tegen Ajax. "Ik denk dat je in dat tijdsbestek zeker twee à drie kansen, misschien wel vier, moet kunnen krijgen", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik denk niet dat ballen richting Michiel Kramer en David Min, die allebei al in het veld stonden, pompen per se het recept is. Wij hebben een ploeg die van voetbal uitgaat en die op die manier aan mogelijkheden komt. Dat zal ook nu het uitgangspunt zijn."

Fraser is zich ervan bewust dat de situatie van Ajax nu anders is dan toen. "We zullen een ander Ajax treffen dan toen. Wat andere namen denk ik en in ieder geval een andere ploeg qua vorm. Toen was het minder stabiel, ze staan er nu beter voor. Ik ben ook heel benieuwd hoe Ajax het gaat doen. Hun uitgangspositie is overleven."

Doelman van RKC, Etienne Vaessen, is inmiddels weer hersteld en zal de resterende minuten zelf onder de lat staan. "Tegen PEC Zwolle voelde het weer echt alsof ik terug was", vertelt de keeper. "Eigenlijk heb ik er voor mezelf al een streep onder gezet. Nu wil ik weer Etje de doelman zijn. De doelman die punten pakt. Niet de doelman die een tik tegen zijn hoofd kreeg."