Gimenez stevent af op bijzonder record: 'Laat hem dat pakken, fantastisch'

Gimenez stevent af op bijzonder record: 'Laat hem dat pakken, fantastisch'

7 december om 10:32

Peter Houtman hoopt dat Santiago Gimenez het record van Coen Dillen dit seizoen uit de boeken kan schieten. Dillen maakte in 1956/1957 43 Eredivisie-goals en de Feyenoord-spits ligt op koers om er dit seizoen meer te maken.

Houtman, stadionspeaker in De Kuip en oud-spits van Feyenoord, maakte in Rotterdamse dienst in de jaren '80 ooit dertig competitiedoelpunten in één seizoen. Destijds stond hij niet stil bij de 'Coen Dillen-index'. Voor Gimenez zijn de voortekenen positief. Na veertien speelrondes staat de Mexicaan op zeventien goals. "43... Dat zijn er wel heel veel. Ik gun het die jongen van harte hoor, daar niet van", zegt Houtman tegen het Algemeen Dagblad.

"Laat hem dat record pakken, dat zou fantastisch zijn", aldus de voormalig aanvaller, die terugdenkt aan zijn eigen periode als spits. "Ik maakte er 30. Soms denk je: had ik er nog meer kunnen maken? In mijn tijd moest ik me het leplazarus lopen tijdens de trainingen. Ik kende elke boom in het Kralingse Bos. Aan het einde van de wedstrijden was ik vaak vermoeid. Maar ja, ik kan natuurlijk niet bewijzen dat me dat goals heeft gekost."

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!