Ten Hag luistert niet naar 'klagende sterren' United

Engelse pers: Ten Hag wijst 'klagende sterren' Manchester United de deur

7 december om 23:50

Opvallend nieuws uit Engeland: volgens The Daily Mail eist een aantal grote namen in de selectie van Manchester United meer vrije dagen. Erik ten Hag is daar echter niet gevoelig voor.

Ten Hag 'weigert te luisteren' naar de topspelers die vinden dat hun workload te hoog is, klinkt het. Om het wat rustiger aan te kunnen doen, zouden meer vrije dagen uitkomst kunnen bieden. Maar dat ziet de Nederlandse manager naar verluidt niet zitten.

Het is geen geheim dat de druk bij grote clubs enorm is, ook vanwege het uitpuilende wedstrijdschema - helemaal in de Premier League. Ten Hag wil echter op de club het verschil maken met zijn ploeg. Dat wordt schijnbaar niet door iedere speler op prijs gesteld.

De spelers van Manchester United krijgen elke week een trainingsschema van Ten Hag en zijn technische staf, die zich bovendien het recht voorbehouden om last minute-wijzigingen door te voeren. Een deel van de spelersgroep bevalt dat minder en beklaagt zich onder meer over het beperkte aantal rustdagen.

The Daily Mail meldt dat spelers als Luke Shaw, Marcus Rashford, Raphael Varane, Casemiro, Lisandro Martínez en reservekeeper Tom Heaton in de spelersraad zitten. Niet iedereen heeft geklaagd, klinkt het, en de overgrote meerderheid steunt Ten Hag. Varane en Casemiro zouden overigens mogen vertrekken.

Het nieuws past in de tendens van de laatste dagen, waarin de interne kritiek op Ten Hag blijft groeien. De manager reageerde daar deze week op door de media die 'ongefundeerde' verhalen verspreiden te weren bij de persbijeenkomsten van Manchester United.