Driessen laakt actie Berghuis: 'Dit mag wel? Ik vind het heel oncollegiaal'

Driessen laakt actie Berghuis: 'Dit mag wel? Ik vind het heel oncollegiaal'

8 december om 21:31
Laatste update: 8 december om 22:04

Valentijn Driessen en Mike Verweij zijn het niet eens over een actie van Steven Berghuis in de wedstrijd met RKC. Nadat RKC-speler Yassin Oukili een overtreding begin op Ajacied Kristian Hlynsson, vroeg Berghuis om een VAR-check voor zijn tegenstander. Driessen noemt het 'oncollegiaal'.

"Berghuis zag het wel heel scherp hoor, vond ik", zo stelt Verweij in Kick-off, de podcast van De Telegraaf. "Ook zo'n scheidsrechter komt met het idee: 'Nou ik fluit de laatste zes minuutjes nog wel even', maar Pol van Boekel had wel gewoon een rode kaart moeten geven voor die overtreding op Hlynsson."

"Ik vraag me af: vragen voor een kaart is geel”, vangt Driessen aan. "En dit vragen, dat mag wel? Ik vond het ook heel oncollegiaal, moet ik zeggen. En zeker omdat je heel snel zag dat die jongen (Hlynsson, red.) door kon spelen. Super oncollegiaal om dit te doen", aldus de journalist over de actie van de Ajacied.

"Ik denk juist dat het heel collegiaal was", aldus Verweij. "Omdat Hlynsson een jong jochie is in de selectie van Ajax. Die wordt door de oudere spelers echt wel op handen gedragen. En die zagen dat hij een schandalige schop kreeg. Maar je mag het niet doen, want volgens mij staat hier ook een gele kaart voor."