'Manchester United doet transferverzoek aan Barcelona

'Manchester United doet transferverzoek aan Barcelona: ruildeal met Sancho'

11 december om 14:25

Manchester United blijkt actief naar een oplossing te zoeken voor Jadon Sancho. In een poging de Engelse aanvaller te slijten, zou de club van Erik ten Hag aangeklopt hebben bij FC Barcelona.

Volgens de Catalaanse krant Diario SPORT is Sancho aangeboden bij Barcelona. Mocht hij welkom zijn bij de huidige nummer vier van La Liga, dan moet men wel afstand nemen van Raphinha. Manchester United hoopt een ruildeal op poten te zetten. Het is niet bekend of Barça daar open voor staat.

In Manchester is al langer duidelijk dat Sancho geen toekomst heeft onder Ten Hag, zolang de Engelse aanvaller, die tweeënhalf jaar geleden voor 85 miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund, weigert zijn excuses aan te bieden voor zijn gedrag. Sancho traint niet, speelt niet en krijgt inmiddels ook minder salaris overgemaakt.

Raphinha heeft zich niet onmogelijk gemaakt bij Barcelona, maar komt niet zoveel aan spelen toe als hij zou willen. De Catalanen betaalde in de zomer van 2022 nog 58 miljoen euro voor de Braziliaan, die overkwam van Leeds United.