Fresia Cousiño Arias verbluft: Dat heb ik een voetballer nog nooit horen zeggen

Fresia Cousiño Arias verbluft: "Dat heb ik een voetballer nog nooit horen zeggen"

12-12-2023 18:46
6

Thom Haye is nog twintiger en speelt wekelijks bij sc Heerenveen, maar in de ESPN-podcast Milan & Fresia Parkeren de Bus denkt al hardop na over het leven ná zijn spelerscarrière. Dat vooruitzicht blijkt hem wel te bevallen.

"Ik moet wel zeggen dat ik ergens ook wel uitkijk naar...", begint Haye. "Een leven zonder (voetbal, red.)?", maakt presentator Milan van Dongen zijn zijn zin af. "Ja, best wel gek eigenlijk...", mijmert de middenvelder van Heerenveen. Fresia Cousiño Arias weet niet wat ze hoort. "Dat heb ik nog nooit een voetballer horen zeggen. Nee, serieus niet. Iemand nog in de bloei van zijn carrière, 28 jaar..."

Haye benadrukt dat hij nog volop geniet van het leven als voetballer. "Met volle teugen, ik vind het echt geweldig. Maar als ik erover nadenk... Ik begin wat ouder te worden en ik ben heel erg aan het kijken wat ik nog meer leuk vind naast het voetbal."

"Als klein kind ben ik echt geleefd", verduidelijkt de oud-speler van AZ, Willem II, Lecce, ADO Den Haag en NAC Breda. "Ik vind voetbal het leukste wat er is, maar ik ging vanaf m'n elfde om 6.30 uur een busje in en kwam om 19.00 uur 's avonds thuis, op zaterdag moest ik voetballen en op zondag was ik eigenlijk te moe om dingen te doen."