Van Hooijdonk lijkt te twijfelen over Ajax-target: 'Met bal geen meerwaarde'

Van Hooijdonk lijkt te twijfelen over Ajax-target: 'Met bal geen meerwaarde'

17-12-2023 23:08
11

Pierre van Hooijdonk vindt dat Ajax zich in de winter moet versterken met een nieuwe controleur. De voormalig Oranje-international gaat ook in op een mogelijke Ajax-move van Marten de Roon, wiens naam al is gevallen in Amsterdam.

Van Hooijdonk zag zondag genoeg dingen misgaan bij Ajax, dat in eigen huis gelijkspeelde tegen PEC Zwolle. Toch zou de oud-spits niet veel nieuwe spelers halen in de winterse transferwindow, als hij het voor het zeggen zou hebben. "Nee, ik zou niet veel nieuwe spelers gaan halen. Ik vind wel dat je op de 6-positie iemand moet hebben die de organisatie bewaakt, in alle momenten: in de opbouw, maar ook tijdens het aanvallen", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal.

"Je ziet dat de balans nu in veel te veel situaties weg zijn. Maar het halen van een nieuwe controleur is ook gevaarlijk, want met Vos heb je op die positie een high potential", gaat Van Hooijdonk verder. Vervolgens laat presentator Sjoerd van Ramshorst de naam van De Roon vallen. De Atalanta Bergamo-middenvelder is al voorzichtig genoemd als optie voor Ajax. "Ik ga er toch van uit dat je bij Ajax heel veel de bal hebt", stelt Van Hooijdonk. "Hij is dan niet degene die het spel versnelt. Als het gaat om de ballen afpakken, moet je zeker naar zo'n type kijken. Aan de bal heeft hij alleen geen meerwaarde voor dit Ajax."