VP's Linksbuiten van de Eerste Seizoenshelft: PSV-duo, één Ajacied en 'nieuwe Abe'

VP's Linksbuiten van de Eerste Seizoenshelft: PSV-duo, één Ajacied en 'nieuwe Abe'

26-12-2023 12:00 Laatste update: 12:04
193

De laatste Eredivisie-duels van 2023 zijn gespeeld en dat betekent dat we de stembussen openen. VoetbalPrimeur draagt per positie de genomineerden voor ons Elftal van de Eerste Seizoenshelft voor, het laatste woord is aan jullie. Vandaag de linksbuiten, in alfabetische volgorde.

Steven Bergwijn (Ajax)
De aanvoerder van Ajax gaat met zijn club door roerige tijden, maar noteert desalniettemin toch aardige cijfers. In de dertien wedstrijden die de buitenspeler in de Eredivisie speelde, maakte hij zeven doelpunten en gaf hij twee assists. Alleen Brian Brobbey scoorde vaker voor Ajax (8 doelpunten).

Wedden

Meer odds

Met zijn dribbels en zijn venijnig schot is hij een groot wapen voor de ploeg van trainer John van 't Schip, die steevast het vertrouwen in zijn aanvoerder uitspreekt.

 

Couhaib Driouech (Excelsior)
Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen omschreef Driouech al eens als een speler 'met een vleugje Noa Lang'. De linksbuiten van Excelsior is dynamisch, snel, beschikt over een goede dribbel en is vrijwel altijd gevaarlijk met zijn acties.

Die dreiging vertaalt zich ook in de cijfers die vleugelaanvaller van de nummer twaalf van de Eredivisie noteert. De teller staat dusver op drie goals en twee assists. Als de 21-jarige Marokkaan zo door blijft gaan, kan een transfer naar een grote club niet uitblijven. 

Noa Lang (PSV)
Ondanks dat hij in de eerste seizoenshelft 'maar' acht wedstrijden voor PSV speelde, kan Noa Lang niet ontbreken op dit lijstje. De recordaankoop van de Eindhovenaren is een speler die met zijn flair, acties, doelpunten en assists het publiek in elke wedstrijd op de banken krijgt. Of je nou fan bent of niet. 

Zijn teller voor PSV staat op tot dusver op vier doelpunten en één assist. Die cijfers waren zeer waarschijnlijk hoger geweest als hij niet met een hamstringblessure was uitgevallen. In de tweede seizoenshelft mogen we ons opmaken voor een return van 'Noano': 'Ze gaan er niet klaar voor zijn', schreef hij zelf op zijn Instagram. 

Hirving Lozano (PSV)
Naast Noa Lang toverde PSV in de zomer nog een konijn uit de hoge hoed: Hirving Lozano. De Mexicaan is na een aantal jaar bij Napoli weer terug van weggeweest en voelt zich onder Peter Bosz als een vis in het water in Eindhoven.

Met vijf doelpunten en twee assists is hij een belangrijk figuur in het succeselftal van PSV. Dat bewees hij met name met zijn hattrick tegen Ajax (5-2) in oktober. Door een blessure miste hij de laatste drie Eredivisieduels van 2023, maar een fitte Lozano is een machtig wapen voor elke trainer. 

Osame Sahraoui (SC Heerenveen)
'Misschien wordt ik wel net zo goed als hem', sprak Sahraoui bij zijn aankomst in Heerenveen over de naamgever van het stadion van de club: Abe Lenstra. Hoewel die vergelijking nog wat ver gaat, kan niemand dit seizoen om het talent van de 22-jarige Noor heen. 

De technische dribbelaar kan zonder moeite een man passeren en zorgt vrijwel altijd voor dreiging in de ploeg van Kees van Wonderen. In de Eredivisie leidt dat in de eerste seizoenshelft tot vier doelpunten en één assist.