VP's Rechtsbuiten van de Eerste Seizoenshelft: PSV-uitblinker, Ajax in de lijst

VP's Rechtsbuiten van de Eerste Seizoenshelft: PSV-uitblinker, Ajax in de lijst

25-12-2023 08:30 Laatste update: 08:41
169

De laatste Eredivisie-duels van 2023 zijn gespeeld en dat betekent dat we de stembussen openen. VoetbalPrimeur draagt per positie de genomineerden voor ons Elftal van de Eerste Seizoenshelft voor, het laatste woord is aan jullie. Vandaag de rechtsbuitens, in alfabetische volgorde.

Johan Bakayoko (PSV)
Afgelopen zomer was Johan Bakayoko heel dicht bij een miljoenentransfer naar de Premier League. PSV en hijzelf zullen blij zijn dat de deal met Brentford niet doorging. De twintigjarige Belg maakt zowel in de Eredivisie als in de Champions League veel indruk.

Wedden

Meer odds

In het seizoen waarin Bakayoko een van de dragende krachten bij PSV is geworden, is hij ook een vaste waarde geworden bij de nationale ploeg van België. Met zijn fijne voorzet weet hij Luuk de Jong moeiteloos te vinden. Het resultaat? Acht assists in zestien competitiewedstrijden.

Steven Berghuis (Ajax)
Nee, Steven Berghuis weet zich ook lang niet altijd aan de malaise bij Ajax te onttrekken. Wel spat de individuele klasse er bij vlagen vanaf. Als vice-aanvoerder, routinier en spelmaker probeert Berghuis de Amsterdamse club dit seizoen bij de hand te nemen.

De wisselwerking met Kristian Hlynsson wordt steeds beter. De jonge IJslander en Berghuis vinden elkaar gemakkelijker en via het tweetal creëert Ajax de nodige kansen. Maar ook Berghuis zal eerlijk toegeven dat dit niet zijn beste seizoen in het shirt van Ajax is.

Million Manhoef (Vitesse)
Het lichtpuntje in donkere dagen bij Vitesse. Million Manhoef is vrijwel de enige speler bij de hekkensluiter van de Eredivisie die een goed niveau haalt. De grote vraag rijst of de 21-jarige aanvaller na de winterstop nog altijd in het shirt van Vitesse speelt.

Vitesse verkeert in financiële problemen en moet mogelijk zijn steunpilaar verkopen. Voor Manhoef breekt een interessante en spannende maand aan. Wie weet klopt Feyenoord, dat Yankuba Minteh moet missen door de Afrika Cup, wel aan in Arnhem…

Tijjani Noslin (Fortuna Sittard)
Twee jaar geleden speelde Tijjani Noslin zijn wedstrijden nog voor het DHSC waar Wesley Sneijder nauw bij betrokken is. Hoe anders ziet de wereld er nu uit voor de 24-jarige buitenspeler, die een uitstekend seizoen bij Fortuna Sittard kent.

Met zijn acties is Noslin een constante dreiging voor zijn tegenstanders. Zijn rendement kan nog omhoog, feit is wel dat Fortuna de buitenspeler in twee jaar tijd flink heeft kunnen oppoetsen. Noslin heeft een groot aandeel in de huidige tiende plek van Fortuna op de ranglijst.

Daan Rots (FC Twente)
Vorig jaar stond Rots nog in de schaduw van Vaclav Cerny. Een jaar later is de 22-jarige Tukker een belangrijke schakel in het elftal van Joseph Oosting. Met zeven assists en twee goals staat Rots terecht in het rijtje genomineerden.

Rots, die voor hij in de hoofdmacht speelde als supporter op de tribune zat, is een ruwe diamant. Zijn acties naar binnen - voor eigen succes gaan afwisselend met een snelle combinatie - maken van hem een leuke speler om naar te kijken.