Nederlandse avonturen in Engeland: 'Hier toegezongen, kom bont en blauw thuis'

Nederlandse avonturen in Engeland: 'Hier toegezongen, kom bont en blauw thuis'

25-12-2023 22:00
10

Yanic Wildschut sluit niet uit dat hij terugkeert op de Nederlandse velden. De 32-jarige aanvaller van League One-club Exeter City vertelt in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, over zijn toekomstplannen.

Wildschut speelde in Nederland onder meer voor VVV-Venlo en sc Heerenveen. In 2014 verkaste hij naar Engeland en bijna tien jaar later overweegt hij terug te keren naar zijn vaderland. "Afgelopen zomer had het moment kunnen zijn om naar Nederland te gaan. Ik weet echt niet of het nog komt", zegt hij. "Een mooi avontuur in Azië misschien nog, maar dan moet het totaalplaatje kloppen."

Voor zijn kinderen is een stap naar de andere kant van de wereld niet ideaal, beseft Wildschut. "Maar ik sluit niets uit, het moet voor mij en mijn gezin goed voelen. Of het in Nederland of in Azië is... Wie zal het zeggen."

In Engeland heeft Wildschut het enorm naar zijn zin. "Het verschil voor mij persoonlijk is: toen ik in Nederland langs twee, drie man ging en ik gaf een voorzet die in de tribune belandde, werd ik uitgefloten. Hier word ik toegezongen als ik hetzelfde doe", stelt hij. "Het is een andere beleving qua fans. Daarbij speel je 46 wedstrijden alleen al in de competitie. Met drie bekertoernooien erbij speel je elk jaar minimaal 55 wedstrijden. Het is een echt voetballand. De hele tijd gaan... Ik kom altijd bont en blauw thuis", lacht de aanvaller.

Bekijk hieronder de hele aflevering van #DoneDeal, met aandacht voor aanstaande exits bij Ajax, de toenemende interesse in Santiago Gimenez en de zoektocht van Feyenoord naar nieuwe spelers!