'Ajax had twijfels over één kwaliteit De Roon: topkandidaat echt niet haalbaar'

'Ajax had twijfels over één kwaliteit De Roon: topkandidaat echt niet haalbaar'

4 januari - 09:35 Laatste update: 09:40
137

Ajax heeft er inderdaad over nagedacht om Marten de Roon te halen als ervaren verdedigende middenvelder. Zo vertelt clubwatcher Johan Inan in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers twijfelden echter aan de leiderschapskwaliteiten van de Oranje-international van Atalanta Bergamo.

De Amsterdammers hebben een duidelijk eisenlijstje staan van welke speler ze willen halen voor het middenveld. "Deze speler moet ervaring hebben. Dan hoeft het niet per se een speler van 35 jaar te zijn, maar wel een speler die al flink wat wedstrijden in topcompetities in de benen heeft. Een verdedigende middenvelder die ook voetballende kwaliteiten meebrengt. Maar vooral ook iemand die leiderschap gaat toevoegen aan de selectie."

Volgens Inan heeft de naam van De Roon inderdaad rondgezongen in de Johan Cruijff ArenA. Of de international nog steeds op het lijstje staat is nog maar de vraag, want Ajax twijfelt aan een specifieke kwaliteit. "Qua positie, qua achtergrond, een Nederlander, daarin komt hij heel erg in aanmerking. Toch twijfelen ze aan zijn leiderschapskwaliteiten. Het moet wel echt een kartrekker zijn, iemand die de boel op sleeptouw neemt en verbaal continu aanwezig is."

Ook Inan zegt dat Ajax één echte topkandidaat had, maar die bleek niet haalbaar. "Pierre-Emile Højbjerg van Tottenham Hotspur. Daar zaten ze in de tijd van Erik ten Hag al achteraan. Toen koos hij voor de ploeg waar hij nu speelt. Deze periode dacht Ajax een goede kans te maken, maar hij bleek vrij prijzig en ging ook meer spelen in het team van Ange Postecoglou."

Beluister hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen met de sterkse Africa Cup ooit!