Van 't Schip ziet aandachtspunt voor Ajax bij Bodø: 'Zo fysiek moeten we ook zijn'

Van 't Schip ziet aandachtspunt voor Ajax bij Bodø: 'Zo fysiek moeten we ook zijn'

5 januari - 12:46
53

Ajax is op dit moment op trainingskamp in Spanje, maar de blik gaat ook al vooruit naar de seizoenshervatting en de Conference League. Dat is ook het geval bij trainer John van ‘t Schip. Op de clubwebsite van Ajax leegt hij uit wat hij weet over de toekomstige tegenstander in Europa: Bodø/Glimt. 

"Het is een stip aan de horizon, want we zijn bezig met de eerste wedstrijd en dat is die tegen Go Ahead Eagles", maakt Van ‘t Schip eerst duidelijk. "Maar we weten dat het een lastige ploeg is. Ze hebben laatst AS Roma een pak slaag gegeven met José Mourinho als coach. In Noorwegen is het ook al jaren een club waar heel veel jeugd doorkomt. Ze hebben daar gewoon een goed model waar ze succes mee hebben."

Van 't Schip ziet ook dat de Noren fysiek veel brengen in hun wedstrijden en daarom wil hij daar bij Ajax ook op hameren. "Ze zijn fysiek heel sterk, dus het wordt geen makkelijk tweeluik. Ik wil dus ook fysiek goed trainen en we hebben de komende periode een aantal weken met maar één duel. Dat betekent dat we doordeweeks meer kunnen doen, dat heb ik niet kunnen doen sinds ik ben gestart. Zo is het mogelijk om het spelsysteem te perfectioneren en er beter in te slijpen."

Beluister hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen met de sterkste Afrika Cup ooit!