Vlemmings blijft FC Dordrecht trouw en gaat niet naar Besiktas

Van Bronckhorst ziet alternatief voor Van Gastel bij FC Dordrecht rondlopen

6 januari om 12:02

Leon Vlemmings is benaderd om assistent-trainer van Giovanni van Bronckhorst bij Besiktas te worden. Hij heeft dat aanbod vrijdag afgeslagen, zo bevestigt hijzelf aan Rijnmond. Van Bronckhorst staat op het punt om hoofdtrainer te worden bij de Turkse topclub.

Vlemmings is innovatiemanager bij FC Dordrecht en is de drijvende kracht achter Energiek Dordt, waarmee FC Dordrecht op sportief, financieel en maatschappelijk vlak stappen wil maken. Vlemmings was niet de eerste keus van Van Bronckhorst. De oud-Feyenoorder wilde in eerste instantie NAC-trainer Jean-Paul van Gastel meenemen naar Turkije. NAC laat zijn hoofdtrainer echter niet vertrekken.

Later kwam Vlemmings in beeld. Van Bronckhorst en Vlemmings kennen elkaar van een gezamenlijke periode bij Feyenoord. "Ik heb hem (Van Bronckhorst, red.) laten weten dat ik dit niet ga doen", reageert de innovatiemanager van FC Dordrecht. "We zijn met het vijfjarenplan van Energiek Dordt een commitment en een opdracht bij FC Dordrecht aangegaan. We willen de club waardevoller maken. Dat is ook een gaaf project."

Daarmee moet de 106-voudig international van Oranje weer op zoek naar een andere kandidaat. Van Bronckhorst wordt de opvolger van Interim-trainer Riza Calimbay, die na het ontslag van Burak Yilmaz voor de groep stond.