Uitzonderlijke taferelen bij PSV - HSV: rood Ramalho, tóch weer 22 spelers

Uitzonderlijk: PSV én HSV protesteren tegen rode kaart Ramalho, tóch weer 22 man

7 januari om 17:34
Laatste update: 7 januari om 17:56

Unieke taferelen in het oefenduel van PSV met Hamburger SV: André Ramalho werd voor rust met rood van het veld gestuurd, tot onbegrip van beide clubs. In de tweede helft staan er echter toch weer 22 spelers op het veld.

Ramalho werkte na een half uur de doorgebroken Immanuel Pherai naar de grond, waarop de Spaanse scheidsrechter naar de stip wees en een rode kaart trok voor de PSV'er. PSV én HSV probeerden de arbiter op andere gedachten te brengen, omdat het de waarde van de oefenwedstrijd zou devalueren, maar alle protesten bleek tevergeefs: na een hoop discussie verliet Ramalho het veld.

"Dom van Ramalho, dat doe je toch niet in een oefenwedstrijd?", aldus commentator Evert ten Napel in de livestream van het Algemeen Dagblad.

Toch stonden er bij de start van de tweede helft weer 22 spelers op het veld: Ramalho kreeg respijt van de Spaanse arbitrage. PSV en HSV konden daardoor weer met elf tegen elf spelen. Wel begon de wedstrijd opnieuw, met een 0-0 stand. Bij rust stond het nog 2-2 door goals van Luuk de Jong (tweemaal), Guilherme Ramos en Robert Glatzel.