Bosz vertelt over PSV-chaos en 'domme' actie Ramalho

Bosz vertelt over PSV-chaos: 'Toen wilde trainer van HSV niet meer verder spelen'

7 januari om 20:38
Laatste update: 7 januari om 21:18

De beslissing om de oefenwedstrijd tussen PSV en Hamburger SV na één helft opnieuw te beginnen, kwam volgens Peter Bosz uit de koker van de Duitsers. De trainer noemt de rode kaart voor André Ramalho vooral 'dom'.

Ramalho kreeg na een half uur rood vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler, waarop PSV - ondanks protesten van de Eindhovenaren én HSV - de eerste helft uitspeelde met een man minder. In de rust werd besloten om het oefenduel opnieuw te beginnen, zodat beide ploegen met elf man konden blijven spelen. Dat kwam vooral door HSV, aldus Bosz.

"Het is mijn ploeg die rood krijgt, dus wij hebben daar niets over te zeggen. Het was wel een terechte rode kaart, dom verdedigd", laat Bosz optekenen door Voetbal International. "We speelden tegen een goede ploeg. Het was voetballend zeker geen topniveau, maar als oefenwedstrijd is dit fantastisch geweest. We hebben vandaag meer meters gemaakt dan we normaal in de competitie maken."

De trainer van PSV weet meer te vertellen over het overleg tussen alle partijen in de rust. "In eerste instantie mochten we in de tweede helft weer elf tegen elf spelen, zonder Ramalho. Toen werd er met de scheidsrechtersbaas gebeld en hij vertelde dat dit toch niet was toegestaan. Toen wilde de trainer van HSV niet meer verder spelen. Uiteindelijk kwam er dus een nieuwe wedstrijd." Bosz snapt zijn Duitse collega wel. "Als ik tegen een ploeg speel die rood krijgt, zou ik ook met 22 man verder willen."