Yorbe Vertessen wil vertrekken bij PSV, clubs tonen interesse

'PSV moet vrezen voor vertrek van Vertessen, twee clubs zeer concreet'

8 januari om 19:06
Laatste update: 9 januari om 10:19

Waar PSV hoopt de selectie intact te houden, is de kans aanwezig dat de club toch afscheid moet gaan nemen van Yorbe Vertessen. Er zou concrete belangstelling zijn van meerdere clubs uit het buitenland en de Belg zelf zou graag willen vertrekken om meer aan spelen toe te komen. Twee teams lijken door te willen pakken, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Union Berlin is serieus in de markt voor Vertessen, hoewel PSV zijn aanvaller het liefst in Eindhoven houdt. Vertessen lijkt echter vastbesloten om te vertrekken en als de club hem niet weet te overtuigen om te blijven, zou de vraagprijs vijf miljoen euro zijn. Ook Toulouse FC heeft interesse. De Fransen zijn er op basis van data van overtuigd dat er veel potentie schuilt in de 23-jarige aanvaller. Daarnaast zou Valencia hem op het oog hebben, maar de Spanjaarden lijken niet over genoeg financiën te beschikken om een deal met PSV te sluiten.

Vorig seizoen werd Vertessen verhuurd aan het Belgische Union, waarna hij dit seizoen in Eindhoven voor zijn kans wilde vechten. Naast Noa Lang haalde PSV echter ook Hirving Lozano terug, waardoor de kans op speeltijd voor de Belg slonk. Zowel Lang als Lozano raakte geblesseerd, waarna Vertessen alsnog zijn gewenste speeltijd kreeg en zich liet gelden, maar nu Lang en Lozano weer terug zullen keren bij de selectie, lijkt Vertessen niet te hoeven rekenen op veel speeltijd.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!