'Nieuwe details Maatsen-deal: verdediger tekent ook nieuw contract bij Chelsea'

'Nieuwe details Maatsen-deal: verdediger tekent ook nieuw contract bij Chelsea'

9 januari - 12:23 Laatste update: 12:44
7

Fabrizio Romano heeft nieuwe details naar buiten gebracht over de deal rond Ian Maatsen. De verdediger vliegt in de komende 24 uur naar Dortmund om zijn huurtransfer naar Borussia af te ronden, maar hij tekent ook een nieuw contract bij Chelsea.

Maatsen gaat een verlenging bij Chelsea tekenen tot de zomer van 2027. In dat nieuwe contract wordt ook een afkoopclausule opgenomen. Hoe hoog dat bedrag is, blijft nog onbekend. De clausule zal actief worden in de zomer van 2024. Maatsen vliegt nu zo snel mogelijk naar Dortmund om zijn tijdelijke transfer af te ronden. Zijn medische keuring is woensdag en de Duitsers zullen dan ook te horen krijgen welk bedrag de afkoopclausule van Maatsen is.

Volgens CBS Sports werd er eerder in de deal nog gesproken over een directe optie tot koop voor Dortmund. Chelsea wilde een bedrag van om en nabij de 35 miljoen euro opnemen in het contract, maar uiteindelijk besloten ze dus toch het contract van Maatsen te verlengen. Dortmund moet wel rond de 2.3 miljoen euro betalen voor het huren van Maatsen.

De deal rond Maatsen hangt al langere tijd in de lucht, maar nu lijken de clubs dus echt te hebben doorgezet. De Nederlander wilde meer speeltijd en was zodoende op zoek naar een tijdelijke transfer. Bij Dortmund treft hij PSV in de knockout-fase van de Champions League. Maatsen speelde zelf even in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. Bij Dortmund vindt hij in Donyell Malen ook een Nederlands maatje in de selectie van het eerste.