Grote woede in Spanje: 'Deze competitie is gemaakt voor Barça en Real'

Grote woede in Spanje: 'Deze competitie is gemaakt voor Barça en Real'

12 januari - 07:42
61

Osasuna is furieus na de nederlaag tegen FC Barcelona in de halve finale van de Spaanse Supercup. Trainer Jagoba Arrasate vindt dat zijn ploeg ernstig is benadeeld en haalt hard uit naar de Spaanse bond.

Volgens Arrasate beging Barça-verdediger Andreas Christensen een duidelijke overtreding in aanloop naar de openingstreffer van Robert Lewandowski. "We zijn absoluut benadeeld", zegt hij tegen Movistar+. "Deze fout was overduidelijk. Er is ons onrecht aangedaan. Ik hoorde de vierde official soms zeggen dat het een overtreding was, maar dan floot hij nog niet tegen Barça. Als ik er wat van zei, kreeg ik een waarschuwing. Voor ons tellen andere wetten. In Spanje worden andere criteria gehanteerd voor Barcelona en Real Madrid."

Osasuna-aanvoerder David García sluit zich volmondig bij zijn trainer aan. "We hebben het allemaal gezien. Zulke overtredingen werden allemaal in het voordeel van Barça gefloten." Doelman Sergio Herrera is eveneens woedend. "Deze competitie is gemaakt voor Barcelona en Real Madrid", zegt hij. "Zo is het, simpel. Als je dat niet ziet, snap je niets van voetbal. Ze krijgen niet voor niets veel meer betaald."