Haye bevestigt grote vertrekkans bij Heerenveen, Vink verbaasd: 'Ik vind het raar'

Haye bevestigt grote vertrekkans bij Heerenveen, Vink verbaasd: 'Ik vind het raar'

14 januari - 09:13
46

Marciano Vink heeft zijn verbazing geuit over de aanstaande transfer van Thom Haye naar Como. De middenvelder van sc Heerenveen wordt serieus begeerd door de Serie B-club, iets wat hij zelf na afloop van het uitduel met PEC Zwolle zelf nog maar eens bevestigde. 

"Ik vind het raar dat je van Heerenveen naar de Serie B gaat", vertelt Vink bij Eredivisie op zaterdag. "Hij is een bepalende speler. Vanaf de bank zou ik het begrijpen, want dan wil je spelen. Maar hij is basisspeler bij Heerenveen. Ga dan lekker naar Griekenland of zo, ga daar geld verdienen."

Voormalig middenvelder Vink speelde zelf ook in Italië, waar hij in de winter van 1993 neerstreek bij Genoa. "Dat was niet in de Serie B", blikt Vink terug. "De Serie A was toen de beste competitie. Het leven in Italië is fantastisch, maar ik vind Haye een mooie voetballer."

De kans dat de overstap van de Heerenveen-smaakmaker doorgang vindt, lijkt groot. "De tijd zal uitwijzen of het doorgaat, maar wat naar buiten is gekomen klopt wel. Het is erg concreet op dit moment. Wat dat betreft speelt het wel serieus", aldus de oud-speler van AZ voor de camera van ESPN. "Ik acht de kans dat het doorgaat groter dan dat het niet doorgaat. Er moeten nog wel wat dingen gebeuren, maar dat is iets waar ik zelf niet heel veel invloed op heb. Daar ga ik me verder ook niet heel druk om maken. De komende dagen zullen het uitwijzen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!