Frans geweld in Milaan en Lens: AC Milan overtuigt, PSG wint nipt

14 januari - 23:30 Laatste update: 23:39
6

In de Serie A wint AC Milan overtuigend van AS Roma, mede dankzij een Frans trio en een assist van Tijani Reijnders. In de Ligue 1 ontsnapte Paris Saint-Germain aan een slecht resultaat tegen RC Lens, waarbij Kylian Mbappé weer eens erg belangrijk was voor zijn ploeg.

Milanese Fransen vloeren Roma
AC Milan behaalde een goede overwinning op AS Roma in de Serie A. De Fransen Yacine Adli, Olivier Giroud en Theo Hernandez waren trefzeker, waardoor de nummer 3 in de Serie A met 3-1 won van de Romeinen. Roma-trainer José Mourinho was geschorst en moest de nederlaag vanaf de tribune aanzien. Tijjani Reijnders stond in de basis en gaf de assist voor de openingsgoal van Adli in de elfde minuut. Ondanks het overwicht van Milan in de eerste helft slaagde het team er niet in om de voorsprong uit te bouwen.

Giroud verdubbelde uiteindelijk in de 56ste minuut de voorsprong met een kopbal na een assist van Simon Kjær, maar Leandro Paredes bracht de spanning terug met een strafschop voor Roma. Theo Hernandez besliste uiteindelijk de wedstrijd in de slotfase op aangeven van Giroud. Zo waren het de Fransmannen die Roma vloerden.

Milan blijft op de derde plaats in de Serie A, met een achterstand van 9 punten op stadsgenoot Internazionale. Juventus, dat nog een wedstrijd moet inhalen, staat 5 punten achter de koploper.

PSG wint nauw van Lens
Paris Saint-Germain speelde moeizaam uit bij RC Lens en ontsnapte een aantal keer aan een tegentreffer. Centrale verdediger Kevin Danso kopte maar net naast en Faitout Maouassa schoot vlak over de goal Gianluigi Donnarumma. Toch kwamen de Parijzenaren dertig minuten op voorsprong. Barcola scoorde op aangeven van Mbappé een fraaie goal.

Lens hielp PSG een handje nadat Jonathan Gradit met rood werd weggestuurd voor een overtreding op doelpuntenmaker Barcola. In de tweede helft creëerde Lens kansen ondanks hun minderheid, maar ze slaagden er niet in te scoren. Fabián Ruiz miste een kans voor PSG, maar Kylian Mbappé besliste de wedstrijd in de laatste minuut met een snelle counter.

Door deze overwinning vergroot PSG hun voorsprong op OGC Nice tot acht punten, terwijl RC Lens voorlopig op de achtste plaats blijft na deze nederlaag.