Boussaid vertelt over Marokkaanse teamgenoten bij Utrecht

Marokkaanse trots leeft enorm bij spelers FC Utrecht: 'Hebben het er zeker over'

17 januari om 12:00

Marokko begint woensdag dan eindelijk aan de Afrika Cup en die wedstrijd leeft ook steeds meer in Nederland. Zo ook bij FC Utrecht, vertelt Othman Boussaid in VP's Atlas Leeuwen, de Afrika Cup-show van VoetbalPrimeur. De aanvaller speelt daar met veel jongens van Marokkaanse afkomst en dus wordt er genoeg over gesproken.

Met Souffian El Karouani, Marouan Azarkan, Zakaria Labyad en Boussaid heeft Utrecht vier spelers met Marokkaanse roots. "We hebben het wel veel over de Marokkaanse ploeg. El Karouani heeft natuurlijk voor het eerste gespeeld een paar jaar geleden. Labyad ook natuurlijk, maar dat is al een tijdje geleden. Met El Karouani heb ik het er wel eens over gehad. Hoe zijn ervaring was en die mooie verhalen natuurlijk. Dat is altijd mooi om te horen, hoe die ervaring was", vertelt Boussaid in de podcast VP's Atlasleeuwen die hieronder te luisteren is.

Marokko is inmiddels misschien wel de topfavoriet voor de eindwinst van de Afrika Cup. Na de geweldige run op het WK in Qatar zijn de verwachtingen enorm gestegen. Daarbij mag de kracht van bondscoach Walid Regragui niet worden vergeten, vindt VP-hoofdredacteur en VP’s Atlasleeuwen-host Dennie van Laar. "Wat hij doet en wat voor een team hij ervan heeft gemaakt. Dat is wel echt heel knap natuurlijk. Die bondscoach moet wel echt heel veel rust geven in dat team. Want die goede start maken nu is zo belangrijk."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!