Update: AZ komt met bevestiging over doorschuiven Youth League-winnaar

Update: AZ komt met bevestiging over doorschuiven Youth League-winnaar

19 januari - 11:10 Laatste update: 11:09
131

Jong AZ-trainer Jan Sierksma is doorgeschoven naar de A-selectie van AZ AlkmaarMaarten Martens neemt als interim-trainer de honneurs waar, na het ontslag van Pascal Jansen. Sierksma gaat Martens de komende maanden assisteren bij het eerste elftal.

De 39-jarige Sierksma loodste AZ onder-19 vorig seizoen naar de historische Youth League-zege. Daarmee verdiende hij zijn promotie naar Jong AZ, waar hij als trainer ook behoorlijk heeft gepresteerd in het betaald voetbal. Jong AZ staat op een twaalfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Het is momenteel nog onduidelijk wie Sierksma gaat opvolgen bij de beloftenploeg. Naast Martens en Sierksma zullen Kenneth Goudmijn en Robert Fransen de komende periode deel uitmaken van de technische staf van AZ 1.

Wedden

Meer odds

AZ besloot een dag na het bekerduel met Quick Boys om Jansen op straat te zetten. De Alkmaarders ontsnapten ternauwernood aan een bekerblamage tegen de amateurs uit Katwijk aan Zee. Eerder verloor AZ op bezoek bij directe concurrent FC Twente, waardoor het gat tot de derde plaats opliep naar vier punten. Sierksma, wie een grote toekomst wordt voorspeld, moet nu samen met Martens de club weer op de rit zien te krijgen.

Update: AZ heeft inmiddels via de officiële kanalen laten weten dat Sierksma de nieuwe assistent is van Martens. De oud-trainer van de jeugd bij de Alkmaarders vormt samen met Kenneth Goudmijn en Robert Franssen de staf rond Martens.