'Feyenoord-flop kan clubs uitkiezen: Rotterdammers hebben doorverkooppercentage'

'Feyenoord-flop kan clubs uitkiezen: Rotterdammers hebben doorverkooppercentage'

19 januari - 11:46
15

Robert Bozenik staat op de drempel van een vertrek bij Boavista. De oud-spits van Feyenoord staat volgens verschillende buitenlandse media op de radar bij FC Porto, LOSC Lille, Werder Bremen en Sevilla. De Rotterdammers namen bij de transfer van Bozenik een flink doorverkooppercentage op in het contract, waardoor de kassa mogelijk gaat rinkelen.

De interesse in Bozenik is dus groot en daar maakt Boavista handig gebruik van. Volgens Sky Sport Deutschland moet de aanvaller vijf miljoen euro kosten plus eventuele bonussen. Sevilla en Lille zouden al een officieel bod hebben ingediend, Werder Bremen zou enkel nog de interesse kenbaar hebben gemaakt. Bij Porto staat Bozenik alleen nog op de radar en lijkt er dus nog niets concreets, aldus A Bola.

Voor Boavista zou een verkoop van Bozenik geen overbodige luxe zijn. De Portugese club verkeert al lange tijd in financiële nood en kan dus wel een flinke miljoenensom gebruiken. Onlangs besloten spelers van de club over te gaan tot staking, aangezien ze al maanden geen salaris hadden ontvangen. De statistieken van Bozenik liegen er ook niet om. In zeventien competitieduels voor Boavista scoorde hij tot nog toe zeven keer en gaf hij twee assists.

Feyenoord zou een transfer van Bozenik zeker toejuichen. Volgens eerdere informatie bedongen de Rotterdammers een doorverkooppercentage van twintig procent bij de verkoop van de Slowaak. Afgelopen zomer werd Bozenik na een jaar op huurbasis voor 2,5 miljoen euro definitief overgenomen door Boavista. Mocht de vijf miljoen euro als vraagprijs aan worden gehouden, zal er dus één miljoen euro of meer richting Rotterdam komen.