Feyenoord neemt definitief afscheid van Bozenik: 'Ik voel me hier thuis'

Feyenoord neemt definitief afscheid van Bozenik: 'Ik voel me hier thuis'

11-07-2023 18:04 Laatste update: 18:48
43

Róbert Bozenik maakt definitief de overstap van Feyenoord naar Boavista. De 23-jarige spits tekende een driejarig contract bij de Portugese club.

Het afgelopen seizoen nam Boavista Bozenik al over op huurbasis. Nu is hij dus definitief speler van de club. Eerder hadden de Portugezen een koopoptie van 2,5 miljoen euro op Bozenik na zijn huurperiode. Boavista besloot hier echter geen gebruik van te maken. Door het vertrek van een aantal spelers kwamen de onderhandeling uiteindelijk alsnog op gang, waarna Bozenik de overstap maakte.

"Ik voel me hier thuis. Ik heb het gevoel dat ik deel uitmaak van deze familie. Mensen geloven in mij en het is belangrijk om in deze fase van mijn carrière al deze steun en genegenheid te krijgen", aldus Bozenik op de clubsite van zijn nieuwe werkgever.

De Slowaaks-international speelde het afgelopen seizoen 23 wedstrijden in het shirt van Boavista. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en één assist. De verwachting is dat hij op korte termijn nog een stap kan maken binnen Portugal. Naast de transfersom ontvangen de Rotterdammers ook een doorverkooppercentage van twintig procent. 

Bozenik verliet in 2020 MSK Zilina voor een nieuw avontuur bij Feyenoord. Hij speelde uiteindelijk 28 duels in het shirt van de Rotterdammers, waarin hij drie goals scoorde en één assist gaf. De Slowaak kon echter nooit overtuigen, waardoor hij werd verhuurd aan Fortuna Düsseldorf en Boavista. Nu verlaat hij Feyenoord dus definitief.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!