'Bozeník leeft op en staat voor transfer: kassa van Feyenoord rinkelt'

'Bozeník leeft op en staat voor transfer: kassa van Feyenoord rinkelt'

13-12-2023 12:32
23

Robert Bozeník kon bij Feyenoord geen potten breken, maar hij is na zijn vertrek uit De Kuip helemaal opgeleefd. De 24-jarige spits heeft zich bij Boavista in de kijker gespeeld van verschillende Europese clubs, meldt 1908.nl. Hij lijkt de Rotterdammers een financiële opsteker te gaan bezorgen.

Feyenoord nam Bozeník begin 2020 voor vier miljoen euro over van MSK Zilina, maar de Slowaak wist nooit een basisplaats te veroveren. In de zomer van 2022 vertrok hij door de achterdeur naar Boavista, dat afgelopen zomer gebruik maakte van een koopoptie en hem voor 2,5 miljoen definitief overnam. In Portugal gaat het Bozeník wel voor de wind. Dit seizoen scoorde hij acht keer en gaf hij twee assists in zestien officiële duels.

Bozeník is bovendien een vaste waarde in de selectie voor Slowakije, dat zich wist te plaatsen voor het EK. Het levert hem flink wat belangstelling op. Torino, Bologna en Lille OSC zitten op het vinkentouw. De Fransen zien in hem de stand-in van Jonathan David en zijn bereid om zes miljoen euro te betalen, weet 1908. Een winters vertrek ligt daarmee voor de hand, omdat Boavista krap bij kas zit en het geld goed kan gebruiken.

Ook Feyenoord profiteert mee. De Rotterdammers bedongen een doorverkooppercentage van twintig procent over de winst. Daarmee kan Bozeník nog zo'n zeven ton extra opleveren. Het verlies dat Feyenoord op de aanvaller lijdt zou daarmee worden teruggebracht tot acht ton.