'Verona heeft beet: Ngonge-vervanger komt voor 3 miljoen over van Fortuna'

'Verona heeft beet: Ngonge-vervanger komt voor 3 miljoen over van Fortuna'

20 januari - 09:28
46

Tijjani Noslin wordt de eerste aanvallende versterking voor Hellas Verona deze winter, meldt Gianluca Di Marzio. De 24-jarige aanvaller van Fortuna Sittard zal zondag arriveren in Verona en ondergaat maandag de medische keuring.

Met Noslin hebben de Italianen een vervanger gevonden voor de naar Napoli vertrokken Cyril Ngonge. Volgens Di Marzio komt Noslin op huurbasis over uit Sittard, inclusief een verplichte koopoptie van zo’n drie miljoen euro. Voor Ngonge cashte Hellas Verona afgelopen week ongeveer achttien miljoen euro.

Eerder probeerden het Engelse Millwal en FC Utrecht om Noslin over te nemen, maar die biedingen wees Fortuna op verzoek van Noslin zelf af. Noslin was dit seizoen goed voor vier doelpunten en één assist in veertien wedstrijden.

De aanvaller van Fortuna is niet de enige aanvallende impuls uit de Eredivisie die naar Verona moet komen. Afgelopen week werd bekend dat NEC’er Elayis Tavsan een voorcontract heeft getekend bij de nummer achttien van de Serie A. Het contract van Tavsan in Nijmegen loopt tot het einde van dit seizoen, waardoor hij vrij is om met andere clubs in gesprek te gaan om transfervrij overgenomen te worden. Het is nog de vraag of hij deze winter al vertrekt of komende zomer.

Daarnaast deed Hellas Verona ook een bod op Feyenoorder Javariô Dilrosun. De Rotterdammers hebben het eerste voorstel naar de prullenbak verwezen. Feyenoord zou naar verluidt meerdere miljoenen euro's willen ontvangen voor Dilrosun, dan kan er pas worden nagedacht over een eventueel vertrek. Of de Italianen voor hem terugkeren, is niet duidelijk.