Ajax Vrouwen onderuit bij PSG: duel met Roma cruciaal voor bereiken volgende ronde

Ajax Vrouwen onderuit bij PSG: duel met Roma cruciaal voor bereiken volgende ronde

24 januari - 23:00
10

De Ajax vrouwen hadden zich woensdagavond bij een zege op Paris Saint-Germain kunnen plaatsen voor de volgende ronde van Champions League, maar in Frankrijk gingen de Amsterdammers met 3-1 onderuit. Marie-Antoinette Katoto ontpote zicht tot de grote plaaggeest voor de ploeg van trainster Suzanne Bakker. 

Ajax wist twee maanden terug in de Johan Cruijff ArenA nog met 2-0 te winnen van PSG. In Parijs tapte de nummer twee van Frankrijk uit een ander vaatje. Al na zeven minuten stond het 1-0. Ajax begon prima, maar Katoto zette de thuisploeg met een fraaie omhaal na zeven minuten verrassend op voorsprong. In de 24e minuut verdubbelde de spits de score. Regina van Eijk had opnieuw geen antwoord. 

Ajax, dat helemaal niet slecht speelde, maakte na een dik halfuur de aansluitingstreffer. Romée Leuchter veroverde de bal zelf, en verschaklte vervolgens doelvrouw Katarzyna Kiedrzynek. Nog voor rust werd het zelfs 3-1. Grace Geyoro tikte de bal binnen bij de tweede paal. 

De Amsterdammers slaagde er na rust niet echt in om PSG, waar Jackie Groenen een basisplaats had en Lieke Martens op de bank zat, aan het wankelen te brengen. Danique Tolhoek kreeg nog wel een kansje, maar heel veel meer dan dat ook niet. 

De spannende Groep C wordt nu op de laatste speeldag beslist. Ajax krijgt op 30 januari bezoek van AS Roma. Bakker en co. moeten dan winnen om het indrukwekkende seizoen in de Champions League extra gestalte te geven met een plek in de volgende ronde.