'Ajax gaf geen groen licht: United klopt in zomer mogelijk weer aan'

'Ajax gaf geen groen licht: United klopt in zomer mogelijk weer aan'

25 januari - 21:16
55

Manchester United heeft pogingen ondernomen om Brian Brobbey en Joshua Zirkzee aan te trekken deze maand. De club van Erik ten Hag slaagde echter niet in die missie. Mogelijk keren The Mancunians in de zomer terug voor de Nederlandse spitsen.

"Het management van Joshua Zirkzee en Manchester United hebben gesproken", vertelt de Duitse transferjournalist Florian Plettenberg bij Sky Sports. "Hij staat absoluut op de lijst van The Red Devils en is een potentieel doelwit voor de zomer. Manchester United wilde hem deze winter al kopen, maar Bologna heeft duidelijk gemaakt dat hij in januari niet te koop is. In de zomer kan hij wel vertrekken door een transferclausule van zo'n veertig miljoen euro."

Ook Brobbey is een serieuze kandidaat voor United. "Brobbey zei: ik heb een nieuw nummer en heb geen contact met Ten Hag. Maar het was de afgelopen dagen absoluut een idee van Ten Hag om hem deze winter aan te trekken. Het was alleen niet mogelijk, Ajax gaf geen groen licht." Ook een nieuw poging voor Brobbey wordt realistisch geacht. "Hij speelt een sterk seizoen en de clubs hebben een goede relatie. Hij kan een target zijn in de zomer, maar dat hangt ook van Ten Hag af", doelt Plettenberg op de toekomst van de Nederlandse manager op Old Trafford.

The Athletic meldt eveneens dat Brobbey een mogelijk zomers doelwit is voor Manchester United. De Engelse grootmacht houdt daarnaast Ivan Toney van Brentford in de gaten. Door het transfervrije vertrek van Anthony Martial komt er flink wat salarisbudget vrij.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!