FC Twente in Monaco voor Boadu: 'Wil terug naar Nederland, kan snel rondkomen'

FC Twente in Monaco voor Boadu: 'Wil terug naar Nederland, kan snel rondkomen'

28 januari - 22:51
44

Myron Boadu heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Nederland, weet NOS-commentator Arno Vermeulen. De 23-jarige spits praat op dit moment met FC Twente.

Twente-trainer Joseph Oosting onthulde na het doelpuntloze gelijkspel tegen Feyenoord dat technisch directeur Arnold Bruggink naar Monaco is afgereisd. Het doel: Boadu en Monaco over de streep trekken. "Hij wil terug naar Nederland en graag naar Twente", zegt Vermeulen zondagavond bij Studio Voetbal.

"Ze zijn best ver", vervolgt hij over de gesprekken tussen Twente en Boadu. Het zou gaan om een huurconstructie, maar zijn club AS Monaco heeft nog geen groen licht gegeven en weet dat ook clubs uit Spanje en Italië in de markt zijn. "Twente moet de voorwaarden nog horen. Maar als Monaco een beetje wil meewerken, kan het morgen (maandag, red.) al rondkomen."

Boadu maakte tweeënhalf jaar geleden voor zeventien miljoen euro de overstap van AZ naar Monaco. Bij de huidige nummer vier van de Ligue 1 moet de enkelvoudig Oranje-international, die vaak geblesseerd is geweest, het doen met invalbeurten. Bij Twente kan hij de naar Spartak Moskou vertrokken Manfred Ugalde opvolgen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!