AZ-speler irriteert Perez: 'Vindt dat hij goed bezig is, maar is dat verre van'

AZ-speler irriteert Perez: 'Vindt dat hij goed bezig is, maar is dat verre van'

29 januari - 08:22 Laatste update: 10:28
43

Kenneth Perez had zondag geen goed woord over voor de prestatie van Myron van Brederode tegen sc Heerenveen. De analist stoort zich enorm aan de houding van de AZ-aanvaller. Volgens Perez denkt Van Brederode dat hij erg goed bezig is, maar is dat absoluut niet het geval.

"Ik kan me best wel ergeren aan Van Brederode", vertelt Perez zondag in Dit was het Weekend op ESPN. "Vooral als je als team druk wilt zetten. Dit is zo'n speler die zelf vindt dat hij goed bezig is, maar dat is hij verre van. Dat is wel buiten dat hij dingen moet creëren. Hij doet op zich wel mee met sprinten als er druk wordt gezet, maar vaak is het ook een soort van schijn."

Perez leidt dit niet alleen af aan het spel van de aanvaller van AZ. Ook zijn houding roept bij de analist irritaties op. "Hij loopt erbij alsof hij het allemaal al heeft gedaan. Dat is verre van de waarheid, kan ik je vertellen. Hij moet veel en veel meer doen bij AZ. Vooral op de manier waarop je druk moet zetten." De twintigjarige Van Brederode scoorde dit seizoen drie keer en gaf één assist in 23 officiële wedstrijden voor AZ. Ook is hij inmiddels een vaste onderdeel van Jong Oranje.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!