'PSV grijpt mis in strijd om toptalent: Bayern München bereikt akkoord'

'PSV grijpt mis in strijd om toptalent: Bayern München bereikt akkoord'

29 januari - 12:50 Laatste update: 13:01
75

PSV wordt naar alle waarschijnlijkheid niet de nieuwe club van Jonah Kusi-Asare. De Eindhovenaren azen al lang op de zestienjarige Zweedse spits, maar de koploper van de Eredivisie lijkt de strijd met Bayern München te gaan verliezen.

Volgens het Zweedse Expressen zou Der Rekordmeister akkoord zijn met zijn club AIK over een transfer van Kusi-Asare. Bayern zou rond de 5,3 miljoen euro betalen voor de diensten van het toptalent. Dit bedrag kan door bonussen nog eens oplopen tot 7,3 miljoen euro. De verwachting is dat Kusi-Asare deze week naar Duitsland zal afreizen om de transfer af te ronden. 

Afgelopen week zou PSV-scout Danny Spronck de boomlange spits nog hebben bekeken in een oefenwedstrijd. Daar scoorde hij twee keer. Het Eindhovens Dagblad kwam maandag nog met de informatie dat Kusi-Asare nog altijd op de radar staat bij PSV, maar de club lijkt nu dus te laat. De Eindhovenaren vonden de spits aanvankelijk te duur. Jeremiah St. Juste en Thijmen Blokzijl lijken op dit moment de andere transfertargets van PSV.

In augustus 2023 debuteerde Kusi-Asare voor de club AIK uit Solna, waarna hij over vier wedstrijden 62 minuten in actie kwam voor zijn club. AIK komt uit in de Allsvenskan, de hoogste competitie in Zweden. Kusi-Asare heeft Ghanese roots en is 1,96 meter. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!