Maaskant trekt conclusie: 'Na zijn goede WK geen transfer, dat is niet voor niks'

Maaskant trekt conclusie: 'Na zijn goede WK geen transfer, dat is niet voor niks'

30 januari - 08:33
43

Robert Maaskant zag SC Heerenveen-doelman Andries Noppert opnieuw geen beste wedstrijd keepen afgelopen zondag tegen AZ (2-2). De 29-jarige Fries worstelt met zijn vorm, nadat hij in 2022 één van de uitblinkers van Oranje was op het WK.

AZ sleepte in de slotfase van de wedstrijd nog één punt uit het vuur in Heerenveen. De Alkmaarders kregen, net als bij hun eerste doelpunt, hulp van Noppert. Het viel Maaskant ook op dat hij geen gelukkige wedstrijd speelde. "Hij (Noppert, red.) maakt een hele matige indruk dit seizoen", begint de analist bij ESPN. "Maar laat ik eerst even teruggaan. Noppert is na zijn goede WK niet getransfereerd. Dat is niet voor niks geweest. Er zijn clubs die dwars door zijn prestatie op het WK heen hebben gekeken."

De oud-trainer concludeert dat Noppert wellicht al aan zijn plafond zit. "Het was natuurlijk jarenlang niet veel. Die clubs hebben gezien dat hij niet zo slecht is als hij nu keept, maar ook niet zo goed als op het WK. Hij is gewoon van het niveau Heerenveen, waar overigens niks mis mee is." Door de verschillende blunders van Noppert wordt de naam van reservedoelman Mickey van der Hart steeds vaker genoemd. "Ik kan vanaf een afstandje niet beoordelen of het beter is om Van der Hart op te stellen. Ik zie geen trainingen van Heerenveen dus ik weet niet of hij wél in vorm is. Een keeper wissel je ook niet zo heel snel. Als de trainer hem eruit haalt moet het voor de rest van het seizoen zijn", sluit hij af.

Noppert speelde dit seizoen negentien wedstrijden voor de Friezen, hierin incasseerde hij 37 tegendoelpunten en hield hij vier keer de nul.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!