El Ghazi niet in beeld bij Ajax

Ajax ziet niets in terugkeer van aanvaller: 'Geen optie'

31 januari om 17:21
Laatste update: 31 januari om 17:25

Anwar El Ghazi is geen optie voor Ajax, zo meldt De Telegraaf. De aanvaller zou zichzelf hebben aangeboden bij de club, maar de Amsterdammers zouden geen heil zien in een terugkeer van El Ghazi.

In de Pantelic Podcast werd op woensdag benoemd dat Anwar El Ghazi zich heeft aangeboden bij Ajax, waarna Voetbal International het nieuws bevestigde. Voor Ajax is een terugkeer echter niet aan de orde. Eerder kwam El Ghazi tussen 2014 en 2017 honderd keer uit voor de hoofdmacht van de Amsterdammers, waarin de aanvaller tot 23 goals en zestien assists wist te komen. Onlangs raakte de aanvaller in opspraak bij Mainz, nadat hij via social media zijn steun uitsprak aan Palestina. Vervolgens werd hij door de Duitse club ontslagen.

Naar verluidt loert Ajax wel degelijk op een buitenkans, maar een comeback zit er voor El Ghazi dus niet in. Bovendien zou de club eerst afscheid willen nemen van één of meerdere spelers, voor het zich versterkt. Het is tevens de reden dat er nog altijd geen witte rook is aangaande een transfer van Julian Rijkhoff, die wacht op een definitief akkoord tussen Ajax en Borussia Dortmund.