FC Barcelona kampt met nieuwe financiële zorgen

'Grote zorgen bij Barcelona: club moet voor juli 160 miljoen binnenhalen'

31 januari om 17:58
Laatste update: 31 januari om 18:02

FC Barcelona kampt met financiële zorgen nu het investeringsfonds Libero niet over de brug komt met het geld dat het in de club zou steken, dat meldt Relevo. De club zou voor het einde van juni nog 160 miljoen euro binnen moeten halen.

Het investeringsfonds Libero zou veertig miljoen euro steken in de club, maar vooralsnog is het bedrag niet overgemaakt. Het zou ertoe kunnen leiden dat Joan Laporta zijn bankgarantie verliest aan het einde van het seizoen. De Catalanen zijn wanhopig op zoek naar alternatieven voor het gat in de begroting.

Volgens Relevo had een verkoop van Barca Studios een gat van tweehonderd miljoen euro moeten dekken en werd dit bewust gedaan om problemen uit te stellen. Hoewel Orpheus Media en de Socios ervoor zorgden dat er veertig miljoen in het laatje kwam in ruil voor 49% van Barca Vision, is er nog niets bekend over waar de rest van het geld vandaan zal komen. Voor het einde van juni zal Barcelona 160 miljoen euro moeten zien te verkrijgen.

Er dreigt dus een flink gat in het budget, en als Barcelona het geld niet bij elkaar krijgt, zal Laporta de aandeelhouders een verlies van honderden miljoenen moeten melden. Het zou echter ook betekenen dat de club waardevolle spelers zal moeten verkopen. Het afgelopen jaar sneden de Catalanen flink in de salariskosten, een scenario dat ook nu voor de hand ligt.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!