Feyenoord-fans zorgen voor overlast: 'We geven 500 boetes per wedstrijddag'

Feyenoord-fans zorgen voor overlast: 'We geven 500 boetes per wedstrijddag'

8 februari - 18:38
103

Bewoners van de Rotterdamse wijk Hillesluis hebben genoeg van de overlast die Feyenoord-supporters veroorzaken op wedstrijddagen van hun favoriete club. Raadslid Serkan Soytekin van de Rotterdamse fractie van DENK dringt aan op verandering en benadrukt dat het tijd is om actie te ondernemen

Lange tijd voelden de bewoners zich niet gehoord door de gemeente, maar nu willen ze concrete stappen zien. Elke wedstrijddag lijkt het raak te zijn in de wijk, met problemen zoals wildplassen, dubbel parkeren, parkeren op de stoep en tegen het verkeer inrijden. "Het lijkt erop dat de bewoners het gedrag van de zogenaamde supporters maar moeten accepteren", vertelt Soytekin aan Open Rotterdam.

"Het voelt zo oneerlijk. Een wijk zoals Sportdorp wordt gewoon afgesloten tijdens wedstrijden, daar staan regelaars. Daar mogen alleen bewoners in en uit. Dat willen wij ook", aldus een bewoner in een uitzending van Hart van Nederland. "Maar omdat het daar wel gebeurt en bij ons niet komen al die supporters hiernaartoe, ook omdat ze weten dat er niet gehandhaafd wordt", vervolgt hij.

Robert Simons van Leefbaar Rotterdam benadrukt dat er vooral een gedragsverandering nodig is. "Ik wil een serieus gesprek met de directie van Feyenoord en de supportersvereniging om het gedrag van de fans te verbeteren", meldt hij. "We zitten aan de maximale capaciteit van handhaving en politie. We geven 500 boetes per wedstrijddag." Er zijn al verschillende mogelijke oplossingen besproken, waaronder het afsluiten van de wijk op wedstrijddagen, het verhogen van parkeertarieven tijdens wedstrijden en het optimaliseren van het openbaar vervoer. Simons steunt ook het idee om urinoirs terug te plaatsen op straat als een mogelijke oplossing.