Officieel: Voormalig Willem II'er maakt toptransfer naar Galatasaray

Officieel: Voormalig Willem II'er maakt toptransfer naar Galatasaray

8 februari - 22:16
7

De geruchten waren al hardnekkig, maar nu is het dan officieel: Derrick Köhn verlaat Hannover 96 voor Galatasaray, zo meldt de Turkse topclub via de eigen kanalen. De voormalig speler van Willem II is de opvolger voor de naar AS Roma vertrokken Angeliño, wiens huurovereenkomst werd verbroken.

Köhn was in Tilburg twee jaar lang een vaste waarde en heeft zich afgelopen anderhalf seizoen sterk ontwikkeld bij Hannover in de 2. Bundesliga. De linkervleugelverdediger was vorig seizoen goed voor vijf doelpunten en zes assists in 33 competitieduels. Ook dit seizoen is de Duitser met Ghanese roots uitstekend begonnen. In 21 wedstrijden was hij drie keer trefzeker. Ook gaf hij vijf assists, waarmee hij de interesse wekte van Galatasaray, dat een opvolger zocht voor Angeliño.

De 25-jarige Duitser genoot zijn opleiding bij Hamburger SV, waarna hij in 2017 aan Bayern München werd verkocht. Drie jaar later nam Willem II hem transfervrij over van Der Rekordmeister. In 2022 verdiende Köhn een transfer terug naar Duitsland en ging hij bij Hannover aan de slag.

"Tekenen voor zo'n grote club is iets heel groots en speciaals voor mij", zo geeft Köhn aan via de website van Cim Bom. "Ik kan niet wachten om zo snel mogelijk het veld op te gaan, onze fans te ontmoeten en alles te geven voor de club. Het is een eer om hier te zijn. Het dragen van dit shirt betekent voor mij heel veel."