'Voormalig Willem II'er maakt miljoenentransfer naar Galatasaray'

'Voormalig Willem II'er maakt miljoenentransfer naar Galatasaray'

8 februari - 10:54 Laatste update: 11:19
14

Derrick Köhn gaat Hannover 96 verlaten voor een avontuur in Turkije. Met dat nieuws komt Fabrizio Romano donderdagochtend. Köhn is al in Istanbul om zijn medische keuring te ondergaan bij Galatasaray.

Köhn heeft zich afgelopen anderhalf seizoen enorm ontwikkeld bij Hannover in de 2. Bundesliga. De linkervleugelverdediger was vorig seizoen goed voor vijf doelpunten en zes assists in 33 competitieduels. Ook dit seizoen is de Duitser met Ghanese roots uitstekend begonnen. In 21 wedstrijden was hij drie keer trefzeker. Ook gaf hij vijf assists. Daarmee heeft hij zich in de kijker gespeeld van de Turkse topclub Galatasaray.

De nummer twee van de Turkse Süper Lig zocht nog een nieuwe linksback, nadat de huurovereenkomst met Angeliño werd verbroken. Volgens Romano zijn de clubs er al uit en hoeft Köhn alleen nog medisch gekeurd te worden. Met de transfer is een bedrag van ongeveer drie miljoen euro gemoeid.

De 25-jarige Duitser genoot zijn opleiding bij Hamburger SV, waarna hij in 2017 aan Bayern München werd verkocht. Drie jaar later nam Willem II hem transfervrij over van Der Rekordmeister. In 2022 verdiende Köhn een transfer terug naar Duitsland en ging hij bij Hannover aan de slag.