Van Geel neemt afscheid van Willem II: 'Niet langer verantwoordelijkheid dragen'

Van Geel neemt afscheid van Willem II: 'Niet langer verantwoordelijkheid dragen'

5 februari - 20:51
30

Martin van Geel vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Willem II, de club waar hij op dit moment zowel algemeen als technisch directeur is. Van Geel wil niet langer de eindverantwoordelijkheid bij een club dragen, zo geeft hij aan via de eigen kanalen van de Tilburgers.

"Na 29 jaar aan diverse clubs in verschillende rollen leiding te hebben gegeven, kies ik ervoor om niet langer de eindverantwoordelijkheid bij een club te dragen. Ik hoop in de toekomst mijn kennis en ervaring op een andere manier in te kunnen zetten voor de voetbalwereld, maar dit is iets waarover ik pas na het seizoen ga nadenken. Over de exacte invulling heb ik nog geen vast omlijnd idee", zo stelt Van Geel. "Voorlopig is dat ook totaal onbelangrijk en moet alles in het teken staan van een terugkeer van Willem II op het hoogste podium, daar moet binnen de club de volledige focus op zijn", aldus de directeur.

Raad van Commissarissen-voorzitter Jan van der Laak betreurt het vertrek van Van Geel, maar is blij dat hij op tijd duidelijkheid heeft. "Martin is de afgelopen 5 jaar heel belangrijk geweest voor de club en we zullen zijn ervaring en kunde gaan missen, maar respecteren zijn besluit om na dit seizoen een andere weg in te slaan. De RvC is blij dat Martin van Geel nu al zijn beslissing kenbaar heeft gemaakt zodat wij ons goed en tijdig kunnen gaan beraden over de invulling van een nieuwe directie."

Van Geel begon vijf jaar geleden als algemeen directeur in Tilburg en fungeert sinds september 2023 ook als technisch directeur bij de club waar hij in 1977 zijn voetballoopbaan begon. Als speler trok hij erna naar Ajax, Roda JC en Feyenoord, waarna hij ook afsloot bij Willem II. Na zijn carrière als speler begon Van Geel als technisch directeur bij de Tricolores. Een functie die hij vervolgens ook vervulde bij AZ, Ajax, Roda JC en Feyenoord.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!