Mokerslag voor PEC Zwolle vlak voor IJsselderby: einde seizoen voor spits

Mokerslag voor PEC Zwolle vlak voor IJsselderby: einde seizoen voor spits

9 februari - 13:10
20

PEC Zwolle heeft een hele harde tik moeten verwerken in aanloop naar de IJsselderby van zondag. Spits Ferdy Druijf, die gehuurd wordt van Rapid Wien, is tot het eind van dit seizoen uitgeschakeld. De Nederlander heeft een zware knieblessure opgelopen.

De spits komt dit seizoen niet meer in actie voor PEC Zwolle. Druijf kwam dit seizoen in vijftien officiële wedstrijden in actie voor PEC. In elf van die wedstrijden begon hij vanaf de aftrap, maar het meest succesvol was hij toch als invaller. Dat gaat vooral over de wedstrijd tegen FC Volendam. Daar maakte hij een onvervalste hattrick in de 5-0 overwinning van de Zwollenaren.

Druijf wordt dit seizoen door PEC Zwolle gehuurd van het Oostenrijkse Rapid Wien. Daar komt de Nederlandse spits nog niet in de plannen voor. Of hij direct terug zal keren naar Oostenrijk om daar te revalideren is niet bekend. Druijf was de laatste weken ook al niet meer inzetbaar voor PEC Zwolle. De wedstrijd tegen Heerenveen moest hij halverwege al staken door de kwetsuur aan zijn knie.