Perez stelt zich interessante vraag over Ajax: 'Waar is Van Gaal in dit verhaal?'

Perez stelt zich interessante vraag over Ajax: 'Waar is Van Gaal in dit verhaal?'

21 februari - 12:57
55

Kenneth Perez denkt dat Ajax een goede kans heeft om door te gaan tegen Bodø/Glimt aankomende donderdag. De analist ziet de Amsterdammers nog geen geweldig niveau aantikken en ook de onzekerheid over de trainer vindt hij daarbij apart. Perez vraagt zich ook openlijk af of Louis van Gaal zich hiermee nog bezig houdt.

"Ik denk dat ze doorgaan, want ik denk toch dat Bodø/Glimt boven hun kunnen heeft gespeeld", begint Perez bij ESPN over het tweede deel van het tweeluik van de Amsterdammers in Noorwegen "Ajax speelde ongeveer wat het niveau is, want ze kunnen natuurlijk een goede dag hebben. Als Bodø/Glimt dan niet hun dag heeft, dan gaat Ajax alsnog door en dat zou natuurlijk ook wel bijzonder zijn."

Perez vindt het ook apart dat Ajax nog altijd geen duidelijkheid heeft gegeven over de trainerspositie van John van 't Schip. "Gaan ze nou wel of niet door met hem en waar is Louis van Gaal in dit verhaal? Hij was adviseur, maar hij moet toch ook schrikken van wat hij ziet. Van Gaal en Blind zijn natuurlijk voetbaljongens. Van 't Schip is een ongelooflijk leuke man en een echte voetbalman, maar het is niet gelukt om er structuur in te krijgen." 

Ook denkt Perez dat de manier waarop de staf begin dit seizoen omging met de spelers, nog steeds doorschijnt op de groep. "De trainers zijn natuurlijk ook niet achterlijk bij Ajax. Maar als ze niet doen wat je wilt en je straft niet. Zo van: 'Oké, jij wilt niet? Kom dan maar hier dan zet ik er iemand in die wel wil.’ Als je dat niet gebruikt om spelers te prikkelen of scherp te zetten. Dan gaat het ook niet. Als je dat blijft doen, dan denken ze in de groep ook dat de trainer ze nooit wat doet."