FC Twente legt 'nieuwe Dean Huijsen' vast: 'Ajax, PSV en Juve grijpen mis'

FC Twente legt 'nieuwe Dean Huijsen' vast: 'Ajax, PSV en Juve grijpen mis'

25 februari - 14:32
51

FC Twente weet Ruud Nijstad uit de handen van Juventus, Ajax, PSV en tal van andere clubs te houden. De zestienjarige jeugdinternational heeft een contract voor drie seizoenen getekend in Enschede, maken de Tukkers zondag bekend.

Italiaanse media en transfergoeroe Fabrizio Romano meldden vorige week dat Nijstad een bezoek had gebracht aan het trainingscomplex van Juventus. In Italië werd de verdediger al 'de nieuwe Dean Huijsen' genoemd. Volgens TC Tubantia waren ook Ajax en PSV in de race, maar het talent kiest ervoor om bij Twente te blijven.

"Als tienjarige jongen ben ik bij FC Twente O11 begonnen en als je dan een paar jaar later een contract mag tekenen is dat fantastisch", zegt Nijstad op de clubsite. "Dit contract voelt als een heel mooie beloning. De laatste paar seizoenen is het voetbal voor mij steeds serieuzer geworden, ook met de interlandwedstrijden van Oranje erbij. Ik wil mij hier de komende jaren in mijn eigen omgeving verder ontwikkelen als voetballer."

Nijstad legt uit waarom hij de Tukkers trouw blijft. "De kans om bij FC Twente de grote stap naar de eerste selectie te zetten vind ik realistischer en het sportieve plan dat er is spreekt mij erg aan. Mijn volgende doel is om komend seizoen vaker met de eerste selectie te trainen en daar in beeld te zijn."

Arnold Bruggink is blij dat hij nijstad voor de club weet te behouden. "Ruud is net 16 jaar geworden en de afgelopen periode was het een hectische tijd voor hem waarin hij altijd rustig is gebleven", vertelt de technisch directeur. "Het is fijn voor Ruud dat er nu duidelijkheid is over zijn toekomst. Ruud is een fysiek sterke linksbenig centrale verdediger met zowel opbouwende als verdedigende kwaliteiten."