Schreuder onthult: Feyenoord-revelatie en Van de Ven waren in beeld bij Ajax

Schreuder onthult: Feyenoord-revelatie en Van de Ven waren in beeld bij Ajax

28 februari - 09:05 Laatste update: 09:11
67

Ajax is ruim een jaar terug zeer concreet in de markt geweest voor Feyenoord-verdediger Thomas Beelen. Dat heeft Alfred Schreuder, tot januari 2023 trainer van de Amsterdammers, verteld aan Voetbal International. Ook Micky van de Ven was in beeld. 

Ajax betaalde in de zomer van 2022 tien miljoen euro voor Ahmetcan Kaplan. "Hij was en is een groot talent waar toen veel interesse in was", blikt Schreuder terug in gesprek met VI. "We haalden hem voor de toekomst omdat we in Calvin Bassey een speler zagen die snel voor veel geld verkocht kon worden aan een club in de Premier League." Die voorspelling kwam uit, want de linkspoot vertrok afgelopen zomer al naar Fulham. 

"We wilden Kaplan halen voor de toekomst, net als Thomas Beelen", vervolgt Schreuder. "Die konden we in de winterstop overnemen van PEC Zwolle omdat de kans groot was dat Jurriën Timber weg zou gaan. We hebben gepusht voor Thomas, maar uiteindelijk is dat niet gelukt." Schreuder werd destijds getipt door zijn broer Dick Schreuder, die op dat moment met Feyenoord-revelatie Beelen samenwerkte bij PEC Zwolle. 

Beelen kwam zoals bekend niet naar Amsterdam. Kaplan wel, alleen was dat wel afhankelijk van de verkoop van Perr Schuurs. "Vanwege zijn perspectief bij Ajax wilde hij graag de stap naar Torino maken en daar had ik begrip voor. Met het geld dat we voor Perr kregen, konden we Kaplan kopen. Hij is een jongen die er ook heel goed op stond bij andere Europese clubs. Andere opties waren toen niet beschikbaar voor ons. We hadden bijvoorbeeld interesse in Micky van de Ven, maar die bleek te duur."