Jansen vol onbegrip na tackle op Stengs: 'Ik vind dit zó schandalig'

Jansen vol onbegrip na tackle op Stengs: 'Ik vind dit zó schandalig'

1 maart - 19:47
174

Anco Jansen spreekt schande van de overtreding die FC Groningen-verdediger Marvin Peersman donderdagavond beging op Feyenoorder Calvin Stengs. Tijdens de extra tijd van de halve finale van de KNVB Beker haalde Peersman de aanvallende middenvelder van Feyenoord hardhandig onderuit. Met als gevolg dat Stengs het veld per brancard moest verlaten.

"Ik vind dit zó schandalig", begint Jansen in De Voetbalkantine op ESPN. "Hij (Peersman, red.) schaart hem (Stengs, red.). Als je hem schaart, dan weet je dat je gewicht vol op zijn eerste been komt. Hierdoor kan dat been breken of knappen." Peersman maakte de overtreding in de blessuretijd bij een 2-1 voorsprong voor Feyenoord. "Ik kan het niet los zien van de tijd. Ze hebben lang op voorsprong gestaan, het is in de negentigste minuut. Je kan mij niet vertellen dat als het 1-1 zou staan, dat hij deze overtreding dan ook maakt."

Jansen vermoedt opzet bij Peersman. "Ik denk dat het expres is. Dit kan toch niet? Het is onbegrijpelijk dat de VAR hier niet heeft ingegrepen." De voormalig spits vreest het ergste voor Stengs. "Ik denk dat hij zijn kruisband gescheurd heeft. We weten allemaal dat als je zoiets doet, dat je dan iemand heel ernstig kan blesseren." Robert Maaskant noemt het een 'Afrika Cup-tackle'. Over de precieze ernst van de blessure van Stengs is nog niets bekend.