Dier tekent officieel bij Bayern

Bayern weet genoeg en laat concurrent van De Ligt officieel bijtekenen

2 maart om 12:12

Eric Dier heeft een nieuw contract bij Bayern München gekregen. De Engelsman werd gehuurd van Tottenham Hotspur, maar de Duitsers hebben de koopoptie nu al geactiveerd. Dier is gelukkig in München en blijft tot de zomer van 2025 bij de club.

Dier is zelf ook erg content met zijn nieuwe contract bij Der Rekordmeister. "Ik ben erg gelukkig in München. Nu mijn toekomst officieel is, kan ik me gaan focussen op het goed spelen voor de club. Ik wil zorgen dat Bayern wedstrijden wint en prijzen pakt, ook al is het nu een moeilijke periode voor ons." Dier krijgt de laatste weken in het hart van de defensie de voorkeur boven namen als Matthijs de Ligt.

Kersvers Bayern-bestuurder Max Eberl maakte direct bij zijn komst werk van de definitieve transfer van Dier. De Duitser vertelt wel dat het activeren van de koopoptie voor de Engelsman, ook te maken had met een clausule. "Dier zijn koopoptie is geactiveerd nadat hij een x aantal wedstrijden heeft gespeeld voor Bayern. Hij is een hele waardevolle speler voor onze defensie met al zijn karakter."