'Bayern klopt bij Newcastle aan voor oude bekende van Kane en Dier'

'Bayern klopt bij Newcastle aan voor oude bekende van Kane en Dier'

20 januari - 14:55
5

Bayern München wil zich deze winter versterken met een rechtsback en heeft inmiddels een alternatief in beeld voor Nordi Mukiele. De Bundesliga-kampioen zit zaterdag om tafel met Newcastle United om een deal voor Kieran Trippier te bespreken, meldt BILD.

Bayern wil een concurrent halen voor Noussair Mazraoui, hoewel Konrad Laimer dit seizoen ook geregeld als rechtsback speelt. Der Rekordmeister zit al langer achter Mukiele aan, maar volgens BILD slepen de onderhandelingen met Paris Saint-Germain zich voort. Daarom is nu ook Trippier op de radar verschenen.

Bayern en Newcastle zitten zaterdag om tafel om de voorwaarden van een mogelijke transfer te bespreken. De Duitse grootmacht zou de 33-jarige Engelsman willen huren, eventueel met optie tot koop. Voor The Magpies lijkt een vertrek op voorhand niet onbespreekbaar, mede doordat de club geld moet verdienen met het oog op de Financial Fair Play-regels. Bovendien worstelt Trippier dit seizoen met zijn vorm in de ploeg van manager Eddie Howe. 

In de Allianz Arena zou Trippier twee bekenden treffen. Hij speelde bij Tottenham Hotspur en in het Engelse elftal al samen met Harry Kane en Eric Dier. Of Trippier daadwerkelijk de overstap maakt naar Bayern, is afwachten. Fabrizio Romano benadrukte zaterdagochtend dat Mukiele nog altijd prioriteit geniet.  

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!